2 for 20 og andre gaver i livet

Der er nogen, der arbejder med koncepterne “ubevidste og bevidste overbevisninger”. Det er lidt ligesom ordsprog, man siger til sig selv, såsom “penge hænger ikke på træerne”, “man skal yde for at nyde”, “forandring er svært, krævende og tager lang tid” og den slags. Og finten er, at hvis troen kan flytte bjerge og hvis forventninger er selvopfyldende, så betyder det at hvis man forventer at det skal være svært at tjene penge, så kan man meget vel ubevidst opsøge situationer, hvor det vitterligt er svært at tjene penge.

Der er nogen, der mener at det er vigtigt at identificere alle sine ubevidste overbevisninger for at gøre sig fri af dem. For når man får sig gjort sig dem bevidst, så kan man nemmere slippe dem.

Føler du dig fanget?

xjd-to8ddvq-ian-schneider

Føler du at verden er firkantet?

eu6ue9y1jei-jace-grandinetti

Føler du at livet er et koldt og  farligt sted? Hvor det gælder om at være enten jæger eller offer? Altid at sove med et øje på klem?

qqutvvdurhg-ray-hennessy

Ulempen er bare at man ofte finder det, man kigger efter.  Ligesom når man overvejer at få børn, pludselig ser gravide og barnevogne overalt. Hvis man føler at man ikke har nogen muligheder, så er det, som hjernen ubevidst leder efter.

Hvis du leder efter dine negative overbevisninger, så er det også dem du finder. Og det er meget fint. Det er bare ikke så fedt at tænke på alle de trælse ting, man bevidst eller ubevidst handler efter, men hvis det er det, der skal til for at gøre sig fri af dem, så må det jo være eneste vej frem mod Sjovere og Bedre.

ojvirvbkwp8-lukas-becker-1

Jeg har ad flere omgange ledt efter og fundet mine negative overbevisninger. Det har været befriende og berigende, men også til tider lidt deprimerende.

Der er også en anden måde, har jeg lige hørt i nogle videoer af en, der hedder Mike Dooley. I stedet for at fokusere på de negative overbevisninger og gøre sig fri af dem en ad gangen, så kan man i stedet liste alle de overbevisninger, man gerne vil have. Alle de overbevisninger, man forestiller sig at have når samtlige drømme er opfyldt. Og det er faktisk en gevaldigt underholdende øvelse at gøre, så hermed eksempler på hvad det kunne være:

Det er nemt at tjene penge

Livet er fuldt af eventyr og glæde

Kreativitet strømmer til mig i rigelige mængder

En anden interessant ting, som Mike Dooley fortalte om, er begrebet “divine sense of incompletion”. At en af de største gaver, vi har fået som mennesker, er følelsen af at noget mangler. At der er noget, der ikke helt er som det skal være. At det er en følelse, der aldrig går væk, uanset hvor succes man har eller hvor langt man når, så vil man altid få ideer til hvordan der er noget, der kunne være lidt bedre. Eller lidt anderledes. Noget, man gerne vil prøve. Noget, man gerne vil være mere eller mindre af. Noget, man gerne vil lære. For det er det, der gør, at man altid vokser. At man altid når lidt videre, denne “divine sense of incompletion”. Jeg synes har han ret mange seje pointer, ham Mike Dooley. Og jeg vil helt klart læse nogle af hans bøger. Der er en humor, en livsbegejstring, en entuiasme i hans måde at se livet på, som jeg virkelig, virkelig godt kan lide.

En ting, han også nævnte, er netop denne lyst til at lære, at vokse, at udvikle sig. Enten kan man vælge at gøre det på eget initiativ og selv vælge hvor man kunne tænke sig at bevæge sig henad. Eller man kan vente på at verden skubber en ud af døren, men så kan man til gengæld ikke nødvendigvis helt i samme omfang bestemme i hvilken retning, man bliver skubbet. Det er ikke en trussel. På ingen måde. Dét er også en gave. Vi er her for at lære og for at vokse. Om man gør det på den ene eller den anden måde, det kommer sig ikke så nøje. Man lærer noget uanset hvad. Hvis man sætter kursen og beslutter sig for i hvilken retning, man gerne vil bevæge sig og tager små skridt i den retning, så gør man det mange gange mere sandsynligt at det er noget i den stil, der sker, end hvis man bare driver rundt som et skib uden kurs.

I hvilken retning vil du gerne?

Mere rigdom? Mere kreativitet? Mere kærlighed? Mere power? Mere flow? Mere venskab? Mere sundhed? Mere chokolade?

Hvilke tre helt konkrete ting kan du gøre for at bevæge dig i den retning? Er det at google “sådan har du en god økonomi” og så tage aktion på det? Er det at male noget i aften? Er det at ringe til en god ven og høre hvordan det går? Er det at gå en tur, bare 5 minutter, og få frisk luft? Eller gå en tur op på tanken og købe de der bounty, der er på tilbud til 2 for 20kr? Og må jeg få den ene af dem?

Jo flere skridt, du tager, derude i den store, vide verden, jo mere oplever du. Jo mere hjem til dig selv du kommer, jo mere ro du har, jo mere ro vil du møde. Lige tiltrækker lige, siger de.

Så hvorfor føle sig fanget? Hvorfor ikke hellere fokusere på alle de steder, man er fri?

sfehmqe-ojg-annie-spratt

På følelsen af at livet ikke er en kamp for overlevelse, men et spændende eventyr og fuld af muligheder.

bo5bswjwgui-dana-critchlow

Muligheder, som måske kun er i deres spæde start, men som kun venter på det helt rette øjeblik, hvor de kan folde sig ud og blive en del af ens liv.

g8xdo1q1kig-rachael-walker

Om det er kalkuner eller påfugle kan kun tiden vise. Uanset hvad, så er der masser af oaser derude at udforske.

qlhckmbjtec-wilson-ye

Morgenkaffe at nyde.

gv1i7bylldi-annie-spratt

Horisonter, både ude i verden, og inde i os allesammen, som man kan undersøge nærmere. Stjernehimle at betragte.f-mwo-dznni-averie-woodard

Vejen er ikke lige, men der er altid lys for enden af den.

7cdfzmllwom-william-bout-1

Så snør skoene og tag første skridt.

csid46dq4la-sweet-ice-cream-photography

Jeg har pakket bilen.

3yze1sufbwy-amos-bar-zeev

Vil du med? Der er stadig chokolade på tilbud oppe på tanken 🙂


Det kan være at du også vil kunne lide dem her :-)

Det er svært for mig helt at blive klog på:Hvad lader mig op?Hvad er det, der giver mig energi? Især i perioder,

Læs mere
Hvad lader dig op?

Nogle temaer har jeg glæde af flere gange. Det kan godt være en smule frustrerende i længden.  Helt ærligt. Kunne det ikke

Læs mere
Hjertet oppe i halsen

Nogle ting har man brug for at få at vide mere end en gang.Lad mig sige det mere præcist:Nogle ting har jeg

Læs mere
At skabe glæde

Det er nemt på alle mulige måder - og nogle gange på nærmest umulige måder - at føle at man står i

Læs mere
Festen i skabet
Skriv en kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}