At navigere under tidspres

Nogle gange kan det godt føles som om man hænger i et stort luftrum uden pejlemærker. Eller nærmere: man flyver fremad uden at vide hvorhen. Den ene dag tager den anden. Tiden fiser forbi uden man helt fik brugt den på den måde, man havde regnet med.  For man har travlt. Rigtig travlt. Når man nogle gange skæver sig omkring frygter man at det ikke kan blive ved. At man falder ned. Så man skynder sig kun at kigge fremad igen. Men forude er kun tåge.

Foto taget af Paul Green og fundet på den skønne hjemmeside unsplash.com

Nogle gange stopper livet de planer man har. Aflyser alle flyafgange. Alle billetter udsolgt. Man er strandet. Al den tynde is, man bevægede sig fremad på, er bristet og tilbage står man og kigger på det kaotiske ishav. Strandet i en gold ødemark af is og brudte drømme.

Roanne Desgagnés

Hvordan gik det så galt?

Hvordan havnede jeg her?

Har jeg virkelig intet lært?

Hvorfor?

Hvorfor? Hvorfor? Hvorfor?

Men nogle gange er livet nødt til at blive sat lidt på pause.

Kun sådan kan man indhente sig selv igen. Det er sikkert ikke belejligt når det sker. Det er det sjældent. Man var jo lige igang med alle sine planer. Det er bare lige nu, der er travlt, siger man til sig selv. Det bliver bedre lige om lidt. Jeg skal bare lige igennem den her opgave. Det er bare en periode. Lige om lidt bliver det bedre.

Men “midlertidigt” er ofte “permanent” når det drejer sig om den slags.

Og når det har varet et vist stykke tid finder livet og universet en af sine finurlige måder at få os til at stoppe op. Hvis vi ikke gør det af os selv, får vi lidt kærlig hjælp udefra. Det føles sandsynligvis ikke kærligt, men mere som om man bliver forrådt. Af sin krop. Af sine omgivelser. Af livet.

For DET HER passer bare SLET, SLET ikke ind i planerne.

Man kan blive vred. Skuffet. Fuldstændig overrumplet. Irriteret. Lettet. Sorgfuld. Bange. Rædselsslagen. Måske ligefrem panisk.

Man vil bare videre fra det store, tomme, skræmmende limbo man befinder sig i.

Væk.

Det første man kan gøre at mærke efter. At finde ud af hvor man rent faktisk er.

Milada Vigerova

Er din krop ok? Er dit hjerte ok? Er du ok?

Trækker du vejret?

Jeg mener sådan helt ned i maven? Dybt og nærende og så dine skuldre kommer ned på plads?

Prøv at gøre det nu. Tre dybe vejrtrækninger.

Jeg mener det faktisk. Gør det lige.

Jeg lover jeg nok skal vente mens du gør det.

Sophia Nicholas

Nogle gange kan man glemme de helt basale ting.

Kærlighed. Nærhed. Næring. At trække vejret.

At kroppen ikke bare er et transportmiddel, der får os fra A til B til C, men en elsket ven, der altid, altid er på vores side og at den altid gør sit allerbedste for at hjælpe os.

At hjertet ikke bare en muskel, der pumper blodet rundet døgnet rundt dag efter dag, men selve det navigeringsredskab, der kan føre os hjem til os selv. Og ud i verden på eventyr når vi er klar. Ud til alle luftballonerne.

Cat Liu

For selv når vi glemmer at vi har et valg, så har vi stadig et valg.

Selv når vi farer vild, kan vi finde tilbage igen.

Faktisk er et nogle gange en fordel at fare vild. For så opdager man måske at den sti, man gik på, faktisk slet ikke var den sti, man ville. Det var bare en, man var havnet på og så tog det ene skridt det næste. Og det næste og det næste  og det næste. Hverdagen kan den slags tricks.

Når vi farer vild er det en gave. Det kan godt tage tid før det føles sådan, men det er altid, altid en gave. Det giver os muligheden for at stoppe op. Mærke efter.

Er jeg hvor jeg gerne vil være?

Ja?

Nej?

Og så kan man sætte kursen derefter. Og komme i luften igen. Og husk: du er aldrig nogensinde alene. Spørg dem omkring dig. Spørg og du vil finde hjælp. Men du er nødt til at åbne munden. Hvis du ikke siger noget, kan folk ikke vide at du mangler hjælp. De er jo midt i deres egne kaotiske, skønne liv. Når du spørger om hjælp giver du dem muligheden for at give den til dig. Dem omkring dig vil altid hjælpe dig i luften igen. Og har de ikke tid eller ressourcer til det, så spørg nogle andre. Bliv ved indtil du finder den hjælp, du gerne vil have. Men fratag ikke andre muligheden for at sige ja eller nej ved aldrig at spørge. Hjælpen er altid nærmere end man tror.

Austin Ban

Selvom det til tider på ingen måde føles sådan, så skaber vi selv hver vores verden. Den kan være lys. Den kan være mørk. Du er skaberen af dit eget liv. Det ser måske ikke ud som du havde regnet med. Men du vælger selv om du vil fokusere på det gode i dit liv. På gaverne. På læringen. På solen, der skinner. På regnen, der nærer. På livet, der brager derudaf, buldrer, ryster, skaber, larmer, elsker, vælter og fortsætter.

Du vælger ikke altid selv hvad der sker, men du kan vælge hvad du vil tænke om det.  Og dine tanker skaber din verden.

Lena Bell

Det kræver øvelse. Ingen tvivl om det. Men det er også det første skridt på vejen hjem.

Hjem til dig selv.

Jeg øver mig stadig. Tit. Kærligt. Utålmodigt. Nysgerrigt. Frustreret. Leende. Legende. Nogle gange føles det nemmere bare at springe over hvor gærdet er lavest. Andre gange mærker jeg hvor langt jeg er nået. Livet er en proces. En læring. Hver udfordring er en gave. En mulighed for at lære. For at komme mere hjem.

Garrett Sears

Jeg er ikke perfekt. Jeg bliver det aldrig. Men når jeg navigerer efter mit indre kompas ved jeg at jeg samtidig åbner mit hjerte. Jeg åbner min verden. Og ind strømmer lyset. Kærligheden. Evigheden.

Livet strømmer hele tiden. Jeg vælger at nyde livet. Og vigtigst af alt: nyde nuet. Så følger resten efter helt af sig selv. Nogle gange husker jeg at nyde nuet, andre gange glemmer jeg det. Jeg lærer stadig. Og det har jeg tænkt mig at blive ved med at gøre 🙂


Det kan være at du også vil kunne lide dem her :-)

Det er svært for mig helt at blive klog på:Hvad lader mig op?Hvad er det, der giver mig energi? Især i perioder,

Læs mere
Hvad lader dig op?

Nogle temaer har jeg glæde af flere gange. Det kan godt være en smule frustrerende i længden.  Helt ærligt. Kunne det ikke

Læs mere
Hjertet oppe i halsen

Nogle ting har man brug for at få at vide mere end en gang.Lad mig sige det mere præcist:Nogle ting har jeg

Læs mere
At skabe glæde

Det er nemt på alle mulige måder - og nogle gange på nærmest umulige måder - at føle at man står i

Læs mere
Festen i skabet
Skriv en kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}