At udleve sine drømme

Når det kommer til at udleve sine drømme er det især én regel, der er ligeså vigtig som den der svær. Den regel, som jeg oftest skipper. Jeg er mega god til dagdrømme-delen. Til at lytte til podcasts om hvordan jeg kan udleve mine drømme og om hvordan andre har gjort det. Jeg er også ret god til at melde mig til online kurser, der kan lære mig mere og udvide min værktøjskasse på alle mulige fantastiske måder så jeg er klar til Lige Om Lidt imens jeg på på afstand står og begejstret betragter hvor smukke og skønne mine drømme er.

Problemet er bare at jeg ikke lige altid får læst de der mails hvor selve kurset står i. Ligsom jeg heller ikke helt får fulgt den allerførste og vigtigste regel når det kommer til at udleve sine drømme, nemlig:

  1. Gør noget

Jo, jo, altså, jeg får da gjort noget… bare med lidt for mange måneders mellemrum i øjeblikket. Til gengæld blæser mine hverdage ofte forbi uden at jeg helt ved hvor al tiden blev af. Forstå mig ret, jeg er virkelig glad for de ting, jeg har i min hverdag. Familie, venner, job, kolleger. Humor. Hygge. Glæde. Det er bare lige det der med også at få handlet på mine drømme, der halter lidt. Lidt meget.

En forfatter, jeg nyder at følge online, er Jennifer Blanchard. Hun er en stor fortaler for at man følger sine drømme. Hver dag. Hver eneste dag. At man hver dag gør noget, der rykker én tættere på de drømme man har.

Det har egentlig gået fint i mange år med at have drømmene lidt på stand-by. Problemet er bare at jeg begynder at savne mere og mere at skrive i de perioder, hvor jeg ikke får det gjort. En anden ting, jeg også er begyndt at savne når jeg ikke får det gjort jævnligt, er at have sessioner med folk, hvor jeg hjælper dem videre i forhold til den situation, de står i. En side, jeg ikke anede jeg havde, men som fylder mig med en dyb glæde at bruge.

Hvorfor er det nogen gange så svært at få handlet på sine egne drømme? Hvorfor er det så meget nemmere at udskyde dem til Lige Om Lidt?

For drømme man hverken giver tid eller opmærksomhed eller handler på, minder ret meget om en ørken.

Det kan godt være at der er massevis af plads, massevis af potentiale og frø i jorden, der bare venter på at spire og blive til den skønneste regnskov, men hvis man ikke handler på sine drømme og vander dem af og til, så nytter det ikke rigtig noget. Til gengæld har de en helt fantastisk isbod med den mest fremragende chokoladeis, der ligger lige ved siden af Ørkenen For Drømme Man Ikke Handler På ligesom de også sælger luftkasteller og tudekiks. De har faktisk en ret god souvenir butik. Jeg kan varmt anbefale at slå et smut forbi når man alligevel er der. De har kopper med for eksempel “Jeg kom, jeg så, og så var dagen gået” eller “jeg gør det på mandag”. Dem har jeg allerede købt i både blå og lyserød. De er SÅ fine og passer perfekt til et stort krus varm kakao med skumfiduser i.

Jeg aner ikke hvorfor det er så svært at få brugt tid og fokus på mine drømme. Jeg er til gengæld mega god til at snige mig udenom. Jeg har travlt. Der skal laves madpakker. Gøres rent. Ordnes vasketøj. Handles ind. Tjekkes telefon. Tjekkes mail. Indtages fjernsyn og kalorier.

Problemet med at udskyde til Lige Om Lidt er bare at Lige Om Lidt er helt fantastisk god til hele tiden at rykke sig lige en dag længere væk. Og selvom der er 24 timer hver dag, så hjælper det ikke meget i forhold til at komme tættere på mine drømme hvis ingen af de 24 timer bliver brugt på at rent faktisk at gøre noget, der rykker. Så nu vil jeg prøve om jeg igen kan blive bedre til at pakke min telefon væk, der endnu en gang har udvist exceptionelt gode teleporteringsevner i forhold til at bevæge sig fra lommen til hånden, og så bruge lidt tid hver dag på at gøre noget, der rykker mig tættere på mine drømme om både at skrive og også have sessioner med andre.

Hver gang jeg rent faktisk gør noget, der rykker i forhold til mine drømme, så giver det dem liv. Og tænk sig. Pludselig er der mere og mere, der spirer frem 🙂

Men egentlig vil jeg hellere gøre det bredere. Hvis jeg sætter som mål at rykke på mine drømme hver dag, så kender jeg mig selv godt nok til at vide at det gør at det bliver til en Det Skal Jeg Så Også ting. Og så er det ikke længere en fornøjelse og en sejr at gøre det. Det er bare endnu en ting på to-do-listen, og de dage, hvor det ikke lykkes, vil jeg så i stedet slå mig selv i hovedet over at jeg ikke fik det gjort. I stedet vil jeg hellere flytte mit fokus og gøre følgende:

Hver dag vil jeg gøre noget, der gør mig glad og giver ro.

Det kan være mange forskellige ting. De har det tilfælles at jeg imens er nærværende og i flow. At være sammen med børnene og min mand. At være på arbejde og lade min indre ingeniør folde sig ud. Have en session med en prøvekanin. Meditere. Dyrke sport. Kilderne til glæde, nærvær og ro er der mange af. Kunsten er at huske at de er der. Lægge mærke til dem. Nyde dem.

Når jeg fordyber mig kommer jeg i flow. Når jeg er i flow føler jeg ro og glæde. Det behøver ikke kun være når jeg skriver eller har sessioner. Det kan både være disse to ting, men det kan også være så meget andet. At udleve mine drømme og være fuld af glæde, ro og flow behøver måske slet ikke være så avanceret, indviklet eller krævende. Det er faktisk noget jeg kan gøre alle steder på mange måder og det virkeligt smarte er at så handler det ikke længere om Lige Om Lidt, men om Lige Nu.

Det er meget sjovere når jeg husker at give plads til og mærke alle de gange, hvor glæde, ro og nærvær faktisk fylder Lige Nu. Det er for mig den dybeste måde at udleve mine drømme på. Og nu vil jeg skynde mig over i sourvenir butikken ved siden af Ørkenen For Drømme Man Ikke Handler På. For jeg tror ikke jeg kommer til at hænge så meget ud hos dem længere, men deres chokoladeis er altså stadig helt uovertruffen 🙂


Det kan være at du også vil kunne lide dem her :-)

Det er svært for mig helt at blive klog på:Hvad lader mig op?Hvad er det, der giver mig energi? Især i perioder,

Læs mere
Hvad lader dig op?

Nogle temaer har jeg glæde af flere gange. Det kan godt være en smule frustrerende i længden.  Helt ærligt. Kunne det ikke

Læs mere
Hjertet oppe i halsen

Nogle ting har man brug for at få at vide mere end en gang.Lad mig sige det mere præcist:Nogle ting har jeg

Læs mere
At skabe glæde

Det er nemt på alle mulige måder - og nogle gange på nærmest umulige måder - at føle at man står i

Læs mere
Festen i skabet
Skriv en kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}