Fem nøgler til indre ro

Ro og uro er to temaer, jeg åbenbart har glæde af flere gange i mit liv.

Jeg har nogle gange været fyldt helt til kanten af indre uro og frygt.

Men jeg ved også hvor meget sjovere alting bliver når jeg skruer op for min indre ro.

Jeg kender alt til tankemylder og hverdage, der forsvinder uden jeg helt ved hvor de forsvandt hen.

Og jeg kan mærke helt ned i tæerne hvor meget sjovere livet er når jeg finder ind til den der dybe, indre ro og følelsen af boblende glæde.

 

Nogle gange ville jeg ønske at jeg havde lært alt om indre ro og kunne Leve Lykkeligt Og Roligt og Glædefyldt Til Mine Dages Ende. Men hvis jeg først kan være lykkelig når jeg har har lært det hele, så bliver det godt nok en lang og trist omgang indtil da.

I stedet vælger jeg nysgerrigheden, fjolleriet og humoren til alle de steder, jeg kan.

Jeg begynder at indse at selvom jeg opnår en ny indsigt eller et nyt lag af indre ro, så betyder det ikke at jeg så for altid vil være den omvandrende udgave af Indre Ro Og Evigt Overskud.

Det havde ellers være smart.

Især hvis du spørger mig når en dag, hvor de indre batterier er ved at løbe tør for overskud.

 

Men det gode ved at finde endnu en måde at åbne op for den indre ro er at det er en som at få en ny nøgle. Og den nøgle kan jeg hive frem igen næste gang hverdagen tumler derudaf, søvnmanglen raser eller overblikket er smeltet som den plade chokolade, man glemte i vindueskarmen en varm solskinsdag.

Livet ændrer sig og det gør jeg også. Nogle gange kan jeg bruge den samme nøgle flere gange. Andre gange ikke. Nogle nøgler virker altid, andre kun nogle gange. Nogle tager kort tid, andre tager lang tid. Nogle kræver plads til at danse på og det vil måske give en smule undren midt i parkeringshuset kl. 7.10 om morgenen. Derfor er det godt at have mange værktøjer at vælge imellem. Lige nu er mine top-favoritter følgende:

 

1: At snakke med andre

At snakke med andre går begge veje. Det er både at høre hvordan de har det og hvad der fylder i deres liv. At høre dem fortælle om hvad de står midt i. Det fylder et eller andet op indeni. Både hos den, der fortæller, og hos den, der lytter. Og derfor gør det mig godt både at lytte til andre og at fortælle hvad jeg selv egentlig tænker på, hvad der bekymrer mig og hvordan jeg har det. Det er rart at få luftet ud i de tanker, der fylder. Det giver plads indeni at sige det højt hvad jeg tænker på. Og det gør godt at opdage at de ting, der fylder, er der faktisk også andre, der tumler med og at man ikke er alene om at have det sådan.

 

2: En anderledes måde at meditere på

Jeg er vild med guidede meditationer. Jeg synes de er lækre, skønne og holder mine tanker fokuserede på det, der bliver sagt, så tankerne ikke går i gang med alt muligt andet mens jeg mediterer. Men fornylig hørte jeg om en anden måde at meditere på end hvad jeg ellers har prøvet:

Lyt til en neutral lyd og lad alle tanker koncentere sig om lyden.

Det kan f.eks. være lyden af et ur, der går, eller en blæser i en ventilation. Når jeg samler mine tanker om denne ene, helst lidt uinteressante lyd, så slapper tankerne af. For der er ikke noget, at spekulere over. Lyden er som den er. Det er blot at holde fokus på lyden og intet andet. Det er som om min hjerne er en muskel og når jeg fokuserer på denne måde, så slapper min “hjernemuskel” af og det giver en omgående følelse af lettelse og ro i kroppen. Det er for mig en ny måde at meditere på, men det gode er at den kan gøres hvor som helst, kun tager et øjeblik og alligevel giver mig ny energi og fokus.

 

3. Vil du danse med?

Det booster for mig både min energi og indre ro at nyde musik, gerne mens jeg danser. Der er ingen smarte og indviklede danse-moves, men til gengæld er det spækket med fjol, begejstring og nærvær. Det er nemlig sådan jeg synes dans er sjovest 🙂

 

4. Træk vejret

Når jeg har travlt er min vejrtrækning noget af det første, der ændrer sig. Den bliver kortere og mere overfladisk. Når jeg opdager det, så kan jeg bevidst gå den modsatte vej og trække vejret dybt, blidt og roligt. Det giver kroppen signal om at det er ok. Der er faktisk slet ikke livsfare alligevel. Det er bare en helt almindelig onsdag og det er ok at trække vejret. Og det er godt at minde kroppen og systemet om det hvis det hele går lidt stærkt.

 

5. Vær kreativ for sjov

At lave noget kreativt for sjov gør mig godt. Det kan være at sy. Hækle. Lave kastajnedyr. Lave perleplader med børnene. Tegne. Lade fantastien boble frem og gøre det for sjov. Det er ikke meningen at jeg skal lave noget, der skal bruges, eller vises frem, for så bliver det hurtigt fokus at resultatet skal være pænt i stedet for at processen skal være sjov. Og for at det skal lade mig op er det vigtig at det er selve legen og processen undervejs, som er i fokus.

 

 

 

Nogle dage er det så nemt gerne at ville gå et halvt skridt i 5 retninger på samme tid, at køre 17 indre tankespor, at blive væk i hverdagsforvirringen og at finde nye måder til at spænde ben for mig selv på. Men heldigvis lærer jeg hele tiden mig selv bedre at kende og jeg kan efterhånden spotte de mest gængse måder, som jeg snubler på. Og især dér er det godt at kunne hive lige en af nøglerne til den indre ro frem. For jeg kan mærke hvordan der bliver mere og mere nærvær, humor og glæde når jeg bruger de nøgler. Og dét gør godt 🙂

 

Tak fordi du læste med 🙂

Har du lyst til at høre når der kommer nyt på bloggen?

Så klik ind på www.facebook.com/ForfatterLauraLutzen/ og like samt følg siden – så hører du når der kommer nyt 🙂 Du er også meget velkommen til at melde dig til mit nyhedsbrev. Så er du i første række når der er nye indlæg. Du tilmelder dig lige her:

laura.lutzen.eu/tilmeld-nyhedsbrev

Hav det dejligt 🙂

Kærlig hilsen Laura

 


Det kan være at du også vil kunne lide dem her :-)

Det er svært for mig helt at blive klog på:Hvad lader mig op?Hvad er det, der giver mig energi? Især i perioder,

Læs mere
Hvad lader dig op?

Nogle temaer har jeg glæde af flere gange. Det kan godt være en smule frustrerende i længden.  Helt ærligt. Kunne det ikke

Læs mere
Hjertet oppe i halsen

Nogle ting har man brug for at få at vide mere end en gang.Lad mig sige det mere præcist:Nogle ting har jeg

Læs mere
At skabe glæde

Det er nemt på alle mulige måder - og nogle gange på nærmest umulige måder - at føle at man står i

Læs mere
Festen i skabet
Skriv en kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}