Ild

Der findes mange slags ild.

Der er den slags man kan riste skumfiduser over. Og jeg elsker skumfiduser. Især ristede.

skumfidus af Alex Holt fra unsplash.com

Der er lejrbål med gode venner. Stjernenætter. Samtaler til langt ude på natten. Om alting og ingenting. Livet, hverdagen, konflikter, kærlighed. Døden. Valg i livet. Tilvalg. Fravalg. Og når man glemmer man altid har et valg.

Tirza van Dijk

Der er den ild, du selv tænder. Og den du tænder i andre. I kraft af dine valg. Det, du bruger din tid på. Det, du bruger dine tanker på. Det, du bruger dit liv på. Og det du ikke bruger dit liv på.

Hvad tænder dig? Nærvær? Kreavititet? At hjælpe andre? At være alene en gang imellem? Meditation? Rockkoncerter? At løse en svær opgave? At synge højt i badeværelset eller i et kor i en stor kirke med en ufattelig rumklang og højt til loftet?

Hvis du skulle lave en liste over 10 ting, der gør dig glad hvad ville der så stå på den? Store ting og små ting. Alt tæller. Intet er fjollet eller for småt eller for mærkeligt. Ostemad søndag morgen. At ringe til en god ven. Strikke mens der er How I met your mother i fjernsynet. Bare skriv hvad du kommer i tanke om som det allerførste uden at dømme hvad der kommer.

Det kan du bruge som en liste over lige netop dine veje til indre glæde. Og din egen indre ild. Og ved du hvad det allerbedste er?Christian Allard

Når først du har lavet listen kan du mere bevidst vælge at tænde din egen ild.

Det behøver ikke være hver dag. Det er ikke en pligt eller lektier eller noget du “bør” eller “skal”. Det er et tilvalg, du kan gøre. Du kan f.eks. gøre det én gang om ugen. Prøv at tage listen frem én gang hver uge. I starten er der måske ikke så meget fart over feltet, men jeg lover dig. Jo mere du aktivt vælger din egen indre glæde til, jo mere er der at glædes over. Det fungerer præcis som at samle brænde til de dage, hvor der måske ikke er helt så meget indre glæde og indre ild.

Birgitte Tohm

Mennesket er samlere i deres natur. Vi kan samle på alle nederlagene, alle konflikterne, alt det der ikke fungerer. Eller vi kan samle på alt det gode. Alt det der tænder vores egen ildre ild. Det, der giver os glæde og løfter os.

En liste over 10 ting, der glæder og løfter er et livsbekræftende redskab og en dejlig måde at få mere ild ind i sit liv.

Vi er her for at nyde og for at glædes.

Og jo mere du giver til dig selv, jo mere har du at give til andre. Så dybest set er det en gave du giver ikke bare til dig, men til alle omkring dig. Så kom i gang, min kære, og leg med det.

Vi er her for at lege og for at nyde. Derigennem kommer glæden 🙂

 

 


Det kan være at du også vil kunne lide dem her :-)

Det er svært for mig helt at blive klog på:Hvad lader mig op?Hvad er det, der giver mig energi? Især i perioder,

Læs mere
Hvad lader dig op?

Nogle temaer har jeg glæde af flere gange. Det kan godt være en smule frustrerende i længden.  Helt ærligt. Kunne det ikke

Læs mere
Hjertet oppe i halsen

Nogle ting har man brug for at få at vide mere end en gang.Lad mig sige det mere præcist:Nogle ting har jeg

Læs mere
At skabe glæde

Det er nemt på alle mulige måder - og nogle gange på nærmest umulige måder - at føle at man står i

Læs mere
Festen i skabet
Skriv en kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}