Selvfølgeligheder

På vej hjem fra endnu en hyggelig påske hos familien på Fyn kom vi til at snakke om noget i bilen.

Både min mand og jeg arbejder indenfor bioteknologi og derfor bor vi på Sjælland fordi det er der, der er job.

Men der i bilen med endnu en to timers køretur for børnene og os fik vi pludselig øje på det der “selvfølgelig bor vi på Sjælland“. For hvad nu hvis vi ikke gjorde? Hvad nu hvis vi kunne finde job på Fyn? Og et hus? Og en ny hverdag tættere på familien?

I bedste projektledelsesstil gik vi i gang fra en kant af da vi kom hjem:

  • Er der jobmuligheder for os på Fyn?
  • Hvad kan vi få for huset og hvordan er markedet for boligsalg i vores område?
  • Hvad siger banken til det?
  • Hvad kan vi købe hus for?

Alle steder var svaret positivt. Og grundpræmissen, der havde holdt os på Sjælland, nemlig at kun der var der jobmuligheder, viste sig ikke at passe. Der var faktisk også masser af spændende muligheder på Fyn. Og da først jobmulighederne gik op for os, kunne vi pludselig udfordre de selvfølgeligheder, der var.

For selvfølgelig boede vi i Ølstykke. Det havde vi jo gjort i henad et årti. Børnene havde det godt, vi havde det godt, vi havde gode netværk og vi havde et dejligt hus med en skøn have. Men hvad nu hvis vi ikke boede på Sjælland? Hvad nu hvis vi boede på Fyn, tæt på familien? Hvad nu hvis rammen for vores fælles liv blev en anden end den var?

Og her, en sommer senere, har vi fundet og købt et hus på Fyn, vi er flyttet, der er jobmuligheder og børnene er startet i ny børnehave og skole. Det har været nogle vilde og skønne måneder og der har været en masse snakke og beslutninger. Allerede fra dag 1 føltes vores nye hus som vores hjem og selvom ikke alle flyttekasser er pakket ud og selvom der er ting, der skal gøres, så er her ro. Vi har fået mere tid med familien og nyder at en kop eftermiddagskaffe ikke længere er et heldagseventyr.

Livet, og især hverdagen, kan meget nemt blive til en lang række af selvfølgeligheder og dage, der drøner forbi. Nogle gange kan det være godt at stoppe op og få kigget på de der selvfølgeligheder. For hvad nu hvis de så anderledes ud?

Måske er alt allerede, hvor man gerne vil have det.

Måske er der noget, man gerne vil ændre.

Det vigtigste er at man bliver bevidst om det og ikke bare lader den ene selvfølgelighed afløse den anden, men at det er aktive valg og at man får mærket efter indeni hvordan det føles.

Jeg er lykkelig for at vi midt i hverdagen fik kigget efter og ændret den selvfølgelighed, der handlede om at vi boede på Sjælland.

En vigtig og dejlig fase i mit liv er slut og lige nu er vi midt i starten af næste kapitel og alt det pragtfulde, som det fører med sig 🙂 Vi har kastet en masse bolde op i luften og selvom de ikke alle sammen er landet endnu, så kan vi mærke helt ned i tæerne at det her er det rigtige for os 🙂

Mærk efter på selvfølgelighederne. Måske er der nogle af dem, der kunne se anderledes ud?

Tak fordi du læste med 

Har du lyst til at høre når der kommer nyt på bloggen? 🙂

Så klik ind på www.facebook.com/ForfatterLauraLutzen/ og like samt følg siden – så hører du når der kommer nyt. Du er også meget velkommen til at melde dig til mit nyhedsbrev. Så er du i første række når der er nye indlæg. Du tilmelder dig lige her:

laura.lutzen.eu/tilmeld-nyhedsbrev

Hav det dejligt 🙂

Kærlig hilsen LauraDet kan være at du også vil kunne lide dem her :-)

Det er svært for mig helt at blive klog på:Hvad lader mig op?Hvad er det, der giver mig energi? Især i perioder,

Læs mere
Hvad lader dig op?

Nogle temaer har jeg glæde af flere gange. Det kan godt være en smule frustrerende i længden.  Helt ærligt. Kunne det ikke

Læs mere
Hjertet oppe i halsen

Nogle ting har man brug for at få at vide mere end en gang.Lad mig sige det mere præcist:Nogle ting har jeg

Læs mere
At skabe glæde

Det er nemt på alle mulige måder - og nogle gange på nærmest umulige måder - at føle at man står i

Læs mere
Festen i skabet
Skriv en kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}