Tørst

Jeg har indset at jeg har begået en fejl.

Jeg har ventet med at skrive til der var en ide, en fuldendt historie, en bestseller allerhelst, færdigstøbt i mit hoved. Finten er bare at sådan fungerer det ikke for mig. Ideerne kommer ikke før ordene. Det er ordene, der fører ideerne med sig.

Louis L´amour beskriver det helt perfekt:

Start writing, no matter what. The water does not flow until the faucet is turned on.”

Jeg har stirret på den slukkede vandhane i årevis og ventet på at vandet skulle vælte ud af den hvis jeg bare tænkte længe nok over det eller lærte nok om at skrive først. Når først jeg havde de gode ideer, forstået alle de skrivetekniske detaljer i hvordan Den Rigtige og Fremragende Historie skulle konstrueres, så ville ordene og historierne vælte frem. Jeg har stået ved siden af vandhanen og ventet med mit tomme glas i hånden. Ventet på at vandet ville begynde at vælte ud så jeg kunne få slukket min brændende tørst efter at skrive.

Quin Stevenson

Nu venter jeg ikke mere. Jeg tænder for vandhanen og ser hvad der strømmer ud. Jo mere jeg skriver, jo mere dukker der op. Noget er godt. Noget er ikke. Jeg ser hvor ideerne fører mig hen efterhånden som de dukker op. Der er ikke en fuldstændig plan lagt på forhånd. Det kommer drypvis. Først kommer der et enkelt ord. Så et mere. Ordene følger efter hinanden i et vidunderligt flow.

Et ord ad gangen. En sætning. Et afsnit.

Og pludselig åbner ideerne sig op. Så er det ikke bare dråber og enkelte ord, men en hel flod.

Beverly Nguyen

Ideer. Overvejelser. Indtryk.

Det er som at stå midt i ingenting, række ud og opdage at der er en gren. Jeg sanser grenen detalje for detalje. Nålene. Barken. Dens liv. Jo mere jeg kigger, jo mere ser jeg. Hvordan den strækker sig efter lyset. Dugdråberne på de mørkegrønne nåle.

Jordan Sanchez 2

Og mens jeg betragter grenen opdager jeg pludselig at der ikke bare er én gren.

Jeg står midt i en skov. Af ideer, pulserende liv, lys og mørke og jeg kigger mig nysgerrig og forundret omkring. Træernes rødder strækker sig dybt ned i den nærende jord og deres blade strækker sig op i luften og sollyset.

Det er fantastisk.

Jordan Sanchez

Det bedste ved at tænde for vandhanen er at det fylder mig op. Ordene, flowet, legen. Glasset er ikke længere tomt. Det er fyldt og det er læskende.

Jez Timms

Jeg nyder at smage på hvert et ord, hver en ide, der strømmer til mig. Livet er til for at vi kan nyde det. Nyde, lære og gro.

James Garcia

Hvad fylder dig op? Eller står du også og stirrer på en slukket vandhane og tænker “hvis bare…”?

Jeg kan på det varmeste anbefale bare at kaste dig ud i det. Tænd for vandhanen. Det er helt vildt så dejligt det er 🙂 Man ved aldrig hvad der strømmer ud, men der er kun én måde at finde ud af det på 🙂


Det kan være at du også vil kunne lide dem her :-)

Det er svært for mig helt at blive klog på:Hvad lader mig op?Hvad er det, der giver mig energi? Især i perioder,

Læs mere
Hvad lader dig op?

Nogle temaer har jeg glæde af flere gange. Det kan godt være en smule frustrerende i længden.  Helt ærligt. Kunne det ikke

Læs mere
Hjertet oppe i halsen

Nogle ting har man brug for at få at vide mere end en gang.Lad mig sige det mere præcist:Nogle ting har jeg

Læs mere
At skabe glæde

Det er nemt på alle mulige måder - og nogle gange på nærmest umulige måder - at føle at man står i

Læs mere
Festen i skabet
Skriv en kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}